massages

Energetische handmassage en de reflexzones

 

In de handen bevinden zich zogenaamde drukpunten of reflexzones. Deze staan in verbinding met de diverse organen, spieren, klieren en andere delen in je lichaam.

Door deze reflexzones aan te raken – wrijven, drukken en andere technieken – wordt er invloed uitgeoefend op de corresponderende delen in je lichaam. Dat geeft reactie. Deze reactie werkt altijd balans herstellend. Daarnaast werkt deze massage uiterst ontspannend. Deze massage is ook ideaal voor mensen die niet lang kunnen liggen, maar toch ontspannen naar huis willen gaan.

Energetische voetmassage

 

Onze voeten hebben heel wat te verduren. We leggen er dagelijks heel wat kilometers mee af. Daardoor kunnen ze aan het eind van de dag behoorlijk moe aanvoelen en misschien zelfs pijnlijk zijn. Misschien heb je moeite met het bewandelen van je eigen pad of heb je moeite stevig in je schoenen te staan. Een voetmassage kan helpen om de pijn te verlichten en/of je weer prettiger in je vel te voelen. Een massage van de voeten is geschikt voor iedereen en heeft een positief effect op diverse lichamelijke en geestelijke klachten.

Een aantal positieve effecten van een voetmassage zijn:

  • Ontspant en ontstresst
  • Vermindert pijn
  • Vermindert de effecten van een depressie
  • Helpt bij hoofdpijn en migraine
  • Verlaagt de bloeddruk
  • Helpt de symptomen van PMS en menopauze te verminderen
  • Boost je afweer
  • Verbetert de doorbloeding
  • Bevordert je nachtrust
  • Pept je humeur op

Energetische hoofdmassage

 

De energetische hoofdmassage is een massage die zich kenmerkt door een zachte en contactvolle manier van aanraken. Deze massage is er vooral op gericht de energie weer te voelen en deze te laten stromen. Door de intentie van de massage in combinatie met de massagetechnieken word je gestimuleerd om de energiekanalen in je lichaam te openen en deze weer vrij te maken en de blokkerende energie af te voeren.

De energetische hoofdmassage heeft een diepe werking en is heerlijk ontspannend. Deze massage is een aanrader wanneer je vaak last hebt van hoofdpijn of migraine.

In deze massage worden de schoudergordel, de nek, het hoofd en het gezicht behandeld.

Haptische lichaamsmassage

 

De haptische lichaamsmassage is een lichaamsmassage gericht op de geestelijke en lichamelijke ontspanning en het loslaten van energetische blokkades. Deze massage ontspant de spieren. Bovendien bevordert het de bloedsomloop en brengt het het zenuwstelsel tot rust. Het zelfherstellend vermogen wordt hierdoor geactiveerd. Verder stimuleert deze massage de lymfestroom. Een haptische massage geeft een harmoniserende impuls aan ons hele wezen.

De massage is vooral gericht op de nek, schouder en rug. Er is een mogelijkheid de massage uit te breiden naar de achterzijde van de benen.

HSP massage

Hoog Sensitieve Personen (HSP of hoog gevoeligen) hebben een gevoeliger zenuwstelsel dan de gemiddelde mens. Ongeveer 1 op de 5 mensen is hoogsensitief.

Een HSP is daardoor ook meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels.

Alle indrukken worden uitgebreider en intensiever gefilterd, wat tot gevolg heeft dat een HSP sneller overprikkeld raakt.

Massage (therapie) kan hoog sensitieve mensen (zowel kinderen als volwassenen) helpen om beter met hun gevoeligheid om te gaan. Belangrijk is dat de massage allereerst op deze gevoeligheid afgestemd is. 

 

Wat kan de HSP massage betekenen?

Kalmering van het zenuwstelsel.

Vermindering van stresshormonen.

Vergroting van de (innerlijke) balans.

Vermindering van overprikkeling.

Massage vergoot het zelfbewustzijn.

Klassieke Massage

Klassieke massage heeft een enorme werking op de doorstroming van het lichaam. Door de spieren en het bindweefsel te strijken, kneden en op te rekken, wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Door de werking op een diep niveau is deze massage zeer geschikt voor fysieke klachten zoals vastzittende spieren. Spieren gaan soepeler werken en trekken daardoor botten en pezen beter mee. Zenuwen worden geprikkeld. Een kettingreactie van allerlei processen komt op gang,  die tot herstel, evenwicht en vernieuwde energie kan leiden.

Na een kort anamnesegesprek wordt gekeken welk gebied behandeld gaat worden en welke massage daar het beste bij past.

Zwangerschapsmassage

Zwangerschap is een mooie periode met veel veranderingen in het lichaam.

Gedachten, gevoelens en emoties van de moeder hebben invloed op de gezondheid van het kindje. Een massage kan klachten tijdens de zwangerschap verlichten, maar ook geestelijke en emotionele spanning die je ervaart verminderen. Een massage maakt de spieren soepeler. De ademhaling wordt dieper en het hoofd komt even helemaal tot rust. Het lichaam kan zich herstellen.

Zwangerschapsmassage heeft een positief effect op de slaap, zorgt voor minder rugpijn en minder aanmaak van stresshormonen.

Massage helpt je ook sneller te herstellen na de bevalling en je spieren te ontspannen die extra gebruikt worden zoals de nek- en schouderspieren ivm borstvoeding en het dragen van de baby. Het vermindert stemmingswisselingen, hoofdpijn en vermoeidheid.

Klassieke hoofdpijnmassage

Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht. Iedereen heeft er wel eens last van. Maar wat als de hoofdpijn (te) vaak deel uit gaat maken van je leven?

De klassieke hoofdpijnmassage kan ingezet worden bij migraine, spanningshoofdpijn en clusterhoofdpijn.

Hoofdpijn geeft aan dat je jezelf letterlijk onder druk zet. Hoofd en lichaam vragen om een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning. We proberen vaak met ons hoofd allerlei vragen te beantwoorden die het hoofd helemaal niet aan kan. Wanneer je meer leert vertrouwen op je intuïtie, kan je je hoofd de rust geven waar het zo’n behoefte aan heeft. Dit alles laat zien dat bij hoofdpijnklachten het probleem of de oorzaak helemaal niet in het hoofd zelf hoeft te zitten, maar het een uiting is van een blokkade elders in het lichaam, het is een signaal  wat je eigenlijk iets wilt vertellen. Een paracetamol innemen bij hoofdpijn is niets anders dan het tijdelijk wegnemen van het signaal. Door het signaal weg te nemen, wordt het moeilijker de weg naar de oorsprong van de klacht terug te vinden. Met als gevolg veel gepieker waar men het antwoord toch niet op weet. Het is daarom niet verwonderlijk dat er vaak veel (negatieve) energie bij het hoofd aanwezig is. Tijdens de klassieke hoofdpijnmassage gaan we de energie in beweging brengen met de intentie hiermee het bewustwordingsproces te stimuleren, waardoor de heling van binnenuit kan plaatsvinden.